Mijn inspiratie

Inspiratie opdoen kan natuurlijk op verschillende manier. Soms komt het me zo aanwaaien en soms moet ik echt op zoek. Het is fijn als ik opeens allemaal ideeën tegelijk krijg. Ik schrijf ze op in een boekje zodat als ik eens geen inspiratie heb, ik daar altijd op kan terugvallen. Het nadeel is dat ik die ideeën heel vaak krijg als ik lekker ontspannen ben. En dat is dus meestal als ik net lekker in bed lig en heel graag wil slapen. Daarnaast is het boekje ook noodzaak, omdat mijn hoofd op hol lijkt te slaan als ik alles maar wil onthouden. Zo’n boekje is dus ideaal als je niets meer wilt vergeten en je niet houdt van fikse herfststormen in je hoofd.

Inspiratie uit de natuur

Inspiratie komt voor mij vooral uit de natuur. Ik vind het heerlijk om door de natuur te lopen en van alles te zien. Vooral vogels doen mij heel veel, maar ook het landschap speelt een grote rol. Voor mijn werk probeer ik voornamelijk foto’s te gebruiken die ik zelf gemaakt heb. Daarom trek ik er ook graag op uit, want hoe meer foto’s ik heb, hoe meer ik heb om iets mee te doen. Sinds kort ben ik ook begonnen vlogs te maken van mijn wandelingen. Zo kun je meekijken met wat ik zie en wat ik mooi vind. En wie weet zie je er iets van terugkomen in mijn tekeningen of schilderijen.

 

Inspiratie van andere plekken

Mijn inspiratie kan ook uit hele andere hoeken komen dan van mijn struinrondjes door de natuur. Soms zie ik opeens hele mooie dingen in een film of serie. Zo kwamen veel ideeën voor sieraden uit series die ik keek. Ik zag een collier die ik mooi vond en gaf daar mijn eigen draai aan.
Verder kijk ik ook veel naar foto’s en werk van anderen. Ik kijk wat zij maken en hoe ze dat doen. Ik zou nooit een idee letterlijk kopiëren, maar ik kan er wel eigen ideeën mee maken.